Περιφέρεια Αττικής και ΕΔΣΝΑ με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος διοργανώνουν μία μεγάλη Γιορτή και καλούν τους πολίτες στο Πεδίο του Άρεως

Γ. Πατούλης: «Η προστασία του Περιβάλλοντος και η Βιώσιμη Πράσινη Ανάπτυξη αποτελεί στρατηγικό στόχο μας και προτεραιότητά μας 12 μήνες το χρόνο»

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με πρωτοβουλία του Γ. Πατούλη η Περιφέρεια Αττικής και ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (Ε.Σ.Δ.Ν.Α), με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, προσκαλούν – διοργανώνουν σήμερα Κυριακή 5 Ιουνίου, μια μεγάλη Γιορτή στο Πεδίο του Άρεως. Στο πλαίσιο της σχετικής δράσης καλούνται οι πολίτες από τις 17:00 έως και τις 21:00 το βράδυ, να συμμετάσχουν σε ποικίλες δράσεις, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας σε ζητήματα του περιβάλλοντος.

Να σημειωθεί ότι από τις 2 Ιουνίου η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ έχουν ξεκινήσει και επίσημα την εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων με κεντρικό σύνθημα «Δώσε αξία στα σκουπίδια σου». Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης έχει προγραμματιστεί από σήμερα Κυριακή 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος να ξεκινήσει και η προβολή των σχετικών τηλεοπτικών σποτ.

Σε μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: «Η προστασία του Περιβάλλοντος και η Βιώσιμη Πράσινη Ανάπτυξη αποτελεί στρατηγικό  στόχο μας και προτεραιότητα μας  12 μήνες το χρόνο. Η κλιματική κρίση που είναι σε εξέλιξη δεν μας αφήνει περιθώρια εφησυχασμού, οφείλουμε να εργαστούμε και να συνεργαστούμε όλα τα επίπεδα διοίκησης τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και για την υλοποίηση σχετικών έργων και δράσεων. Δυστυχώς οι επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στο περιβάλλον είναι δυσάρεστες.  Είναι ανάγκη να αλλάξουμε στάση και να αναπτύξουμε δράσεις φιλικότερες προς το περιβάλλον. Το Περιβάλλον είναι το «σπίτι» μας και θα το προστατέψουμε ως κόρη οφθαλμού. Μέρα με τη μέρα το όραμα μας για μία «πράσινη» Αττική γίνεται πραγματικότητα.  Καλούμε όλους τους πολίτες της Αττικής, μικρούς και μεγάλους, να έρθουν σήμερα το απόγευμα στο Πεδίο του Άρεως, τον πράσινο πνεύμονα της Αττικής μας για τον οποίο καμαρώνουμε και να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διασκεδάζοντας αλλά και μαθαίνοντας. Σας περιμένουμε σήμερα Κυριακή 5 Ιουνίου, στο Πεδίο του Άρεως, στο παλιό σιντριβάνι στη Γαρδένια, από τις 17:00 έως τις 21:00. Για να ενημερωθούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για την προστασία του περιβάλλοντος».

ΦΟΡΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ

 1. Διανομή κομπόστ στους επισκέπτες της εκδήλωσης και ενημέρωση για την σωστή ανακύκλωση από τα Κινητά Πράσινα Σημεία θα κάνει ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής
 2. Η Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής θα παρουσιάσει το έργο «LIFE –IP 4 NATURA», το οποίο περιέχει ολοκληρωμένες δράσεις για την διαχείριση και διατήρηση των περιοχών του Δικτύου Natura 2000. Στο περίπτερο της οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δούνε τα βραβευμένα έργα από τον δεύτερο φωτογραφικό διαγωνισμό για τις περιοχές NATURA 2000 «Click στη Φύση» , ενώ μικροί και μεγάλοι θα περιηγηθούν με γυαλιά εικονικής πραγματικότητας στα μονοπάτια του Υμηττού.   
 3. Η Παναττική Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών (Π.ΟΣ.Π.Λ.Α) θα μοιράσει στους επισκέπτες εποχιακά φρούτα και λαχανικά και θα παράσχει τις πρώτες ύλες για νοστιμότατα εποχιακά φαγητά που θα μαγειρέψουν οι Σεφ του Acropolis Chef Club of Attica.
 4. Ο Οργανισμός Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης θα βρίσκεται εκεί με το εντυπωσιακό κινητό κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης.
 5. Το Fashion Revolution Greece και ορισμένα brands βιώσιμης μόδας από το δίκτυό του, θα παρουσιάσουν δείγματα της δουλειάς τους, βιώσιμα προϊόντα μόδας, ενώ μέσα από σύντομα live pitches θα μας ενημερώσουν για την ηθική μόδα, τις πρακτικές βιώσιμης μόδας που έχουν ενσωματώσει στα brands τους, τα υλικά που είναι φιλικά προς το περιβάλλον και την κυκλική οικονομία.
 6. “Η CLEAN UP GREECE θα ενημερώσει το κοινό για τις για το σκοπό της, τη δράση της και τους επικείμενους καθαρισμούς που δρομολογεί. Μαζί της θα βρίσκονται και η εταιρείες PHEE & IMPACT TRIP.  Η PHEE είναι μια νεοφυής επιχείρηση ανάπτυξης και κατασκευής φυσικών υλικών, όπως τα φύλλα του θαλάσσιου φυτού της Ποσειδωνίας, το βιοαπόβλητο καφέ και λοιπά φυτικά υπολείμματα τα οποία μετατρέπονται σε χρηστικά αντικείμενα. Η IMPACT TRIP είναι μια κοινωφελής επιχείρηση και διεθνώς αναγνωρισμένη B-Corp που δημιουργεί και προωθεί Υπεύθυνες Ταξιδιωτικές Εμπειρίες στην Πορτογαλία, στην Ισπανία, στην Κροατία, στην Ιταλία και τώρα και στην Ελλάδα. 
 7. Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ με τη δράση της «Γίνε Αγρότης στο Μπαλκόνι σου» θα μας μάθει πώς να φτιάχνουμε κομπόστ στο σπίτι, τι μπορούμε να φυτεύσουμε από φρούτα και λαχανικά στον κήπο μας, στην ταράτσα μας ή στο μπαλκόνι μας και πως θα τα φροντίσουμε σωστά.
 8. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΑΡΤΕΝΣ μαζί με τους εθελοντές του θα ομορφύνουν, ζωγραφίζοντας μαζί  με τους μικρούς επισκέπτες του πάρκου, συλλεκτικούς  κάδους ανακύκλωσης.
 9. H CANTINA θα απασχολήσει τους μικρούς επισκέπτες με τρία βιωματικά εργαστήρια που στόχο έχουν να διασκεδάσουν αλλά και να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά γύρω από το περιβάλλον.

 • «Το Μικρό Σπορείο». Ζωγραφίζουμε το δικό μας πήλινο γλαστράκι και με τη συνεργασία της Οργάνωσης Γη, φυτεύουμε τριών ειδών φασολάκια και Ηλίανθους
 • Φτιάχνουμε έργα τέχνης μέσα στο πράσινο του Πάρκου από φυσικά αλλά και ανακυκλώσιμα υλικά
 • «Απόγευμα στη Χλόη». Ζωγραφίζουμε σε καμβάδες
 • Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν με πρώτες ύλες από τις λαϊκές της γειτονιάς, να μάθουν να μην πετάνε τίποτα στο καλάθι των αχρήστων, να ενημερωθούν από ειδικούς για την ηλεκτροκίνηση οδηγώντας ποδήλατα στο πάρκο.
 • Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας, να ζωγραφίσουν κάδους ανακύκλωσης, να μάθουν για τη σωστή ανακύκλωση και την κομποστοποίηση, να φυτέψουν γλαστράκια που θα ομορφύνουν τα μπαλκόνια τους και πολλά άλλα.

              

Χορηγοί  Επικοινωνίας

ΑΘΗΝΑ 9,84

NEWS AUTO

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ