Παράδοση 4 απορριμματοφόρων συλλογής βιοαποβλήτων και 1.100 καφέ κάδων ειδικής ανακύκλωσης από την Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Χαλανδρίου

Γ. Πατούλης: «Χτίζουμε μια Αττική – Πρότυπο οικολογικής συνείδησης. Περιφέρεια, Δήμοι και πολίτες εργαζόμαστε για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στις πόλεις μας»

Με την παράδοση στον Δήμο Χαλανδρίου, 4 απορριμματοφόρων συλλογής στερεών αποβλήτων και 1100 καφέ κάδων ειδικής ανακύκλωσης, συνεχίζεται βάσει του σχεδιασμού ο κύκλος διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών από την Περιφέρεια, σε δήμους της Αττικής.

Την παράδοση του εξοπλισμού στον Δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο πραγματοποίησε ο  Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης  συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλη. Στη διαδικασία παράδοσης – παραλαβής παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων κ. Κ. Γερολυμάτος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου Γ. Λαδόπουλος και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Απορριμμάτων κ. Γ. Λυμπερόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της παράδοσης του εξοπλισμού, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο στη διαδικασία διανομής, αλλά και την αγαστή συνεργασία με τους δήμους της Αττικής και δήλωσε:

«Η προσπάθεια για την ενίσχυση της ανακύκλωσης στην Αττική συνεχίζεται. Σήμερα προσθέσαμε άλλον ένα κρίκο, με την παράδοση στο Δήμο Χαλανδρίου 4 καινούργιων υπερσύγχρονων απορριμματοφόρων και 1100 καφέ κάδων. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί η προσπάθεια που κάνουμε, με τη συνεργασία και των Δημάρχων, έχει μεγάλη ανταπόκριση από  τους πολίτες. Ο Δήμος Χαλανδρίου έχει δείξει από την πρώτη στιγμή την ιδιαίτερη ευαισθησία του στα περιβαλλοντικά ζητήματα, σημειώνοντας σημαντικά βήματα προόδου στο ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων. Πρόκειται για ένα ζήτημα πολύ σημαντικό για την Αττική αλλά και για το μέλλον όλων μας. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η παροχή του σχετικού εξοπλισμού σε συνδυασμό με εκείνο που είχαμε δώσει το προηγούμενο έτος θα αυξήσει ακόμα περισσότερο τις επιδόσεις ενός Δήμου που δείχνει ότι κοιτάει σταθερά προς το μέλλον. Εγκαινιάζουμε μία άλλη εποχή για την Αττική μας, μετατρέποντάς την σε μια πρότυπη πράσινη περιφέρεια. Σε αυτή την προσπάθεια, η ανταπόκριση των πολιτών είναι ο προϋπόθεση για το χτίσιμο  αυτή της «πράσινης αλυσίδας» που σχεδιάζουμε η οποία ενώνει τους πολίτες στη μάxη για μια καλύτερη ποιότητα ζωής με οικολογική συνείδηση και ευαισθησία».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, επισήμανε:

«Η σημερινή παράδοση των 4 απορριμματοφόρων και κάδων και κομπόστ θα συμβάλει σημαντικά στην προσπάθεια που γίνεται στο Χαλάνδρι για την υλοποίηση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη, τον κ. Κόκκαλη και τα στελέχη της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ που ολοκλήρωσαν αυτή την προσπάθεια. Αποδεικνύεται ότι όπου υπάρχει θέληση βρίσκεται και ο τρόπος ώστε οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης να συνεργάζονται σε όφελος των πολιτών».

Δείτε σχετικό βίντεο στο παρακάτω link :

https://youtu.be/gGgwrceNI0I

Φωτογραφικό υλικό:

1 2 3 4 5

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ