Παράδοση 3 απορριμματοφόρων συλλογής βιοαποβλήτων και 693 καφέ κάδων ειδικής ανακύκλωσης από τον Περιφερειάρχη Αττικής στον Δήμο Φυλής

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ενίσχυσης των Δήμων της Αττικής με την παραχώρηση δωρεάν εξοπλισμού για τη χωριστή συλλογή των βιοαποβλήτων, παραδόθηκαν σήμερα στο Δήμο Φυλής τρία (3) νέα  απορριμματοφόρων συλλογής βιοαποβλήτων και 693 καφέ κάδοι.

Αποτελούν τμήμα του αναγκαίου εξοπλισμού που απαιτείται για να προχωρήσει στην Αττική το πρόγραμμα χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων, που θα εκτρέψει χιλιάδες τόνους απορριμμάτων από την ταφή στο ΧΥΤΑ Φυλής .

Με τον εξοπλισμό που παραχωρεί δωρεάν ο ΕΔΣΝΑ, θα μπορέσουν ο Δήμος Φυλής και οι υπόλοιποι Δήμοι της Αττικής να υλοποιήσουν το σχεδιασμό του ΕΔΣΝΑ, που έχει θέσει ως προτεραιότητα να βάλει τον καφέ κάδο στη ζωή των πολιτών της Αττικής.

Η προμήθεια και δωρεάν διανομή σύγχρονου εξοπλισμού ανακύκλωσης αποτελεί ένα από τα επτά βασικά βήματα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το «τέρας των σκουπιδιών» και να δώσουμε αξία στα σκουπίδια μας, όπως επισήμανε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Την παράδοση του εξοπλισμού στον Δήμαρχο Φυλής Χρ. Παππού πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος και Πρόεδρο ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλη , τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής  Λ. Κοσμόπουλο.

Παρόντες στην παράδοση από πλευράς Δήμου Φυλής ήταν οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας Μ. Οικονομάκης, Ζεφυρίου, Γ. Μαυροειδάκος και Τεχνικών Έργων Θ. Σχίζας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παραδίδοντας τον εξοπλισμό, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο στη διαδικασία διανομής και την άριστη συνεργασία με τον δήμο Φυλής, επισημαίνοντας:

“Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε εδώ, στο δήμο Φυλής με έναν δήμαρχο που έχει αλλάξει την πόλη, έχει δείξει μεγάλη φροντίδα για τον Δήμο του αλλά και ιδιαίτερη μέριμνα για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων με τη δική του δυναμική, τον Χρήστο Παππού. Παραδώσαμε τρία υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα για τη μεταφορά και τη διαχείριση των αποβλήτων της πόλης αλλά και 693 κάδους μικρούς και μεγάλους, όπως επίσης και εδαφοβελτιωτικό, το οποίο είναι το προϊόν που προκύπτει από τη συλλογή βιοαποβλήτων.  Με ικανοποίηση παρατηρούμε ότι βήμα βήμα, γίνεται πραγματικότητα η ανάπτυξη μιας ισχυρής αλυσίδας για να καταστήσουμε την Αττική Πρώτη Πράσινη Περιφέρεια της χώρας.  Η παρουσία μας εδώ σήμερα στη Φυλή έχει επιπλέον βαρύτητα, καθώς πρόκειται για την περιοχή η οποία «βάζει πλάτη» για όλη την Αττική, καθώς εδώ γίνεται η διαχείριση των σύμμεικτων σκουπιδιών. Με σταθερά βήματα και με ισχυρές συνεργασίες πρώτου και δεύτερου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα φτάσουμε στο σημείο, όχι μόνο να μην θάβονται σύμμεικτα σκουπίδια, αλλά ουσιαστικά να εκμηδενιστούν τα σκουπίδια που θα καταλήγουν στους χώρους ταφής. Αυτό είναι το όραμά μας το οποίο μοιραζόμαστε με τη δημοτική αρχή του Χρήστου Παππού εδώ και πολλά χρόνια και πιστεύω ότι με τη δυναμική η οποία υπάρχει, θα το πετύχουμε”.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Φυλής και μέλος της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ Χρ. Παππούς δήλωσε:

“Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Αττικής το Γιώργο Πατούλη, παλιό συνάδελφο από το 2007 στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είμαστε εδώ και βάζουμε τις βάσεις για μία καθαρή πόλη, για μία πράσινη πόλη και μία πράσινη Περιφέρεια Αττικής. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Στο μέλλον θα κάνουμε κι άλλες δράσεις. Ήδη ξεκινήσαμε με τις πρώτες δράσεις και με την ανάπλαση της χωματερής στη Φυλή και με τα φωτοβολταϊκά που κατασκευάζουμε και έχουμε σαν στόχο και σκοπό ο δήμος Φυλής να γίνει ο πράσινος Δήμος της Περιφέρειας Αττικής. Ευχαριστώ πολύ”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος και Πρόεδρος του  ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης δήλωσε:

«Μετά τη μετατροπή του ΕΜΑΚ Λιοσίων σε πράσινο εργοστάσιο, ο ΕΔΣΝΑ αφήνει ακόμη ένα ισχυρό αποτύπωμα στο Δήμο Φυλής, με την δωρεάν παράδοση των νέων απορριμματοφόρων για τη συλλογή των βιοαποβλήτων και τους καφέ κάδους. Σύντομα, στο Δήμο Φυλής θα παραδοθεί και σύγχρονος εξοπλισμός για την προώθηση της ανακύκλωσης. Υλοποιούμε με συνέπεια κι ευθύνη ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο και πιο πράσινο μέλλον, στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου».

Φωτογραφικό υλικό:

1 2

 

Εκ του Γραφείου Τύπου