Παράδοση 2 απορριμματοφόρων συλλογής βιοαποβλήτων και 250 καφέ κάδων ειδικής ανακύκλωσης από την Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Γ. Πατούλης: «Με τους Δήμους και τους πολίτες χτίζουμε μία ισχυρή συμμαχία ευθύνης με στόχο να γίνει πράξη το όραμα μας για μία «πράσινη» Περιφέρεια-Πρότυπο ευζωίας»

Με 2 ακόμη σύγχρονα απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων και 250 καφέ κάδους ειδικής ανακύκλωσης ενισχύθηκε σήμερα ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης Αττικής στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών από την Περιφέρεια Αττικής, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των συγκεκριμένων οχημάτων από την προηγούμενη διανομή  σε 3 και το σύνολο των καφέ κάδων σε 370.

Την παράδοση του εξοπλισμού στον Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτο πραγματοποίησε ο  Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης  συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλη και την Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθηνών κα Δημ. Νάνου. Στη διαδικασία παράδοσης – παραλαβής παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Κρητικός και η  εντεταλμένη σύμβουλος οικολογίας και κλιματικής αλλαγής κα Ελίνα Αλεξίου.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της παράδοσης του εξοπλισμού, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο στη διαδικασία διανομής, αλλά και την άριστη συνεργασία με τους δήμους της Αττικής και δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Ολοκληρώνουμε σήμερα για τον Δήμο Ελληνικό – Αργυρούπολης, μαζί με τον έμπειρο Δήμαρχο Γ. Κωνσταντάτο, τον κύκλο διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών με την παράδοση συνολικά τριών σύγχρονων απορριμματοφόρων και καφέ κάδων. Πρόκειται για σύγχρονα εργαλεία που θα διευκολύνουν τον Δήμο στην συλλογή και διαχείριση των απορριμμάτων και στην υλοποίηση του προγράμματός του, ώστε να καταστεί μεταξύ των πρωταγωνιστών των 66 δήμων της Αττικής στο πεδίο της καθαριότητας και της ανακύκλωσης.

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα πραγματικά να ενθαρρύνω και τους άλλους δημάρχους να προτάξουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, μέσω του οποίου θα ενεργοποιηθούν πλήρως τα ευαίσθητα αντανακλαστικά των πολιτών μας στα ζητήματα περιβάλλοντος, ώστε με τη συμμετοχή τους να λάβουν ενεργό ρόλο στην ανακύκλωση.

Να συγχαρώ λοιπόν τον Γιάννη Κωνσταντάτο, ο οποίος ανταποκρίνεται με έναν ολοκληρωμένο τρόπο διαχείρισης των βιοαποβλήτων, έχοντας ως συμμάχους του τους δημότες. Ταυτόχρονα, να διαβεβαιώσω για ακόμη μια φορά την βούληση της Περιφέρειας να εξακολουθήσει να πρωτοπορεί προκειμένου να καταστεί εφικτό το όραμά μας για μια «Πράσινη Περιφέρεια της Αττικής». Σήμερα, προσθέτουμε ένα ακόμη κρίκο στην αλυσίδα που θα ενώσει την Περιφέρεια Αττικής ως μια Περιφέρεια ορόσημο για την Υγεία, της Προστασίας του Περιβάλλοντος και εν κατακλείδι ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους μας».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, στον χαιρετισμό του επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Αττικής για τα βιοαπόβλητα είναι μία κίνηση από το μέλλον, το οποίο δεν ανήκει σε εμάς, ανήκει στα παιδιά μας και οφείλουμε να τους το παραδώσουμε με ένα περιβάλλον καθαρό, ένα περιβάλλον όμορφο, με ένα περιβάλλον που έχει αναπτυχθεί σωστά. Όλη αυτή η στρατηγική με τα βιοαπόβλητα που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια τα τελευταία 2,5 χρόνια, μας βρίσκει αρωγό ως δήμο, γιατί αν και έχουμε κάνει μεγάλα βήματα επικοινωνίας με τον κόσμο, μας έλειπε η τεχνική υποστήριξη. Με τα δύο λοιπόν απορριμματοφόρα που μας παραδίδει ο Γ. Πατούλης, συν ένα ακόμη που μας είχε δοθεί εδώ και ενάμιση χρόνο και άλλα δύο που θα πάρουμε και εμείς μέσα από χρηματοδοτούμενα προγράμματα στο άμεσο μέλλον, συγκροτούμε έναν μάχιμο στόλο πέντε απορριμματοφόρων, που μαζί με τους 20.000 κάδους που θα μοιράσουμε, σε όλα τα νοικοκυριά της πόλης, θα μπορέσουμε αυτό το φιλόδοξο και μεγαλόπνοο σχέδιο που έχετε εκπονήσει για τα απόβλητα, ίσως και να είμαστε ο πρώτος δήμος στη χώρα που καθολικά σε όλα τα σπίτια, σε όλες υπηρεσίες, σε όλα τα καταστήματα θα έχει  εφαρμοστεί απόλυτα. Είναι φιλόδοξο, είναι μεγαλόπνοο, είναι πολύ σημαντικό. Αλλά όπως προείπα, είναι μία κίνηση από το μέλλον, και ευχαριστούμε πάρα πολύ και τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, την Αντιπεριφερειάρχη μας τη Δήμητρα Νάνου και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα. Είναι μόνο η αρχή. Αυτό όμως που πρέπει να τονίσουμε, και κλείνω με αυτό, είναι πως ό, τι και να κάνουν οι αιρετοί, ό, τι και να κάνουν οι υπηρεσίες, οι πολίτες κρίνουν την επιτυχία. Αυτοί θα κρατάνε τους κάδους στα σπίτια τους. Αυτοί είναι υποχρεωμένοι να πετάνε τροφές και οτιδήποτε άλλο θα τους δείξουμε ότι πρέπει να ανακυκλώνουν, μέσα από την εκστρατεία ενημέρωσης που υλοποιούμε. Οι ίδιοι οι πολίτες λοιπόν να συνεργαστούν, γιατί αν το πρόγραμμα πετύχει ή όχι, δεν εξαρτάται πλέον από μας. Εμείς ως Πολιτεία, ως αιρετοί, ως Αυτοδιοίκηση, Περιφέρεια, Δήμος κάνουμε αυτό που μπορούμε. Οι ίδιοι όμως θα πρέπει να συμμετέχουν ενεργά όπως γίνεται και στο εξωτερικό άλλωστε,  για μία πόλη καθαρή, για μία γειτονιά καθαρή, για ένα περιβάλλον καλύτερο».

Επισημαίνεται ότι, τα απορριμματοφόρα και οι καφέ κάδοι, οι οποίοι θα τοποθετηθούν κυρίως σε χώρους υψηλής συγκέντρωσης βιοαποβλήτων, όπως είναι τα υγειονομικά καταστήματα και οι Λαϊκές Αγορές, θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του δικτύου συλλογής μέσω του οποίου επιτυγχάνεται, τόσο η μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ, όσο και στην αύξηση των ποσοστών παραγωγής κομπόστ το οποίο θα αξιοποιείται από δήμους και πολίτες. 

Δείτε το σχετικό βίντεο στο παρακάτω link:

https://youtu.be/dAGyTDdZc6I

Φωτογραφικό υλικό:

1 2 3 4


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ