Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Προγράμματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης «THE GREEN CITY» της Περιφέρειας Αττικής, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων

Γ. Πατούλης: «Η νέα γενιά μας δείχνει το δρόμο για να κερδίσουμε το στοίχημα μίας πιο «πράσινης» Αττικής

Το Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης «TheGreenCity» της Περιφέρειας Αττικής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Μελισσίων, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα, Λουκίας Κεφαλογιάννη και της Δημάρχου Πεντέλης Δήμητρας Κεχαγιά. 

Στο πλαίσιο της δράσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προώθηση της ανακύκλωσης, παρουσιάστηκε το Ανταποδοτικό Πρόγραμμα «TheGreenCity» της Περιφέρειας Αττικής στους μαθητές, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κάνοντας ερωτήσεις και ανακυκλώνοντας στην πράξη.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφερόμενος στην προώθηση της δράσης ανακύκλωσης στα σχολεία, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Ο ρόλος της εκπαίδευσης στην ανακύκλωση είναι καθοριστικός καθώς οι μαθητές αναπτύσσουν το αίσθημα ευθύνης και εξελίσσονται σε ενεργούς πολίτες με κριτική σκέψη, ενσυναίσθηση και αγάπη για το περιβάλλον. Η νέα γενιά αποκτά διαφορετικό τρόπο σκέψης και δράσης, δείχνοντάς μας το δρόμο για να κερδίσουμε το στοίχημα της ανακύκλωσης και μίας πιο «πράσινης» Αττικής, που είναι και η προτεραιότητά μας. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στη δράση, στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Θα συνεχίσουμε εξίσου δυναμικά καλλιεργώντας τη συνειδητή ανάληψη πρωτοβουλιών από τη νέα γενιά».

«Ενισχύουμε το πρόγραμμα επιβράβευσης ανακύκλωσης πολιτών «TheGreenCity» της Περιφέρειας Αττικής, ενημερώνοντας τα σχολεία της Περιφερειακής μας Ενότητας. Με πολύ απλές ενέργειες που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, το όραμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και της διοίκησής μας για μια «πράσινη» Περιφέρεια γίνεται πραγματικότητα. Βάζουμε την ανακύκλωση στη ζωή μας, χτίζοντας έμπρακτα περιβαλλοντική συνείδηση, την οποία κληροδοτούμε μαζί με ένα καθαρότερο περιβάλλον στις επόμενες γενιές», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Λουκία Κεφαλογιάννη.

«Στηρίζουμε την μετάβαση της χώρας στην κυκλική οικονομία και με τέτοιες ενέργειες δίνουμε ένα παραπάνω κίνητρο στους δημότες μας να ανακυκλώσουν και να κερδίσουν. Μας χαροποιεί πολύ να βλέπουμε την ανταπόκριση των νέων παιδιών σε εποχές που όσο μειώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα τόσο συμβάλλουμε στη βιωσιμότητα του πλανήτη μας», ανέφερε η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά.

Παρόντες στη δράση ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Μελισσίων, Βελισσάριος Ψυχογιός, η υποδιευθύντρια Ελένη Γιαννουλάκη, η πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Αιμιλία Λεονταρίτου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μ. Τουγουντζόγλου καθώς και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Το πρόγραμμα «TheGreenCity»

Το όχημα του «TheGreenCity», το οποίο έχει μετατραπεί σε κινητή μονάδα συλλογής και διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών (Κινητό Πράσινο Σημείο-ΚΠΣ) σταθμεύει καθημερινά σε κεντρικά σημεία των 66 Δήμων της Αττικής.

Μέσω του προγράμματος, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά πολλών κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα) και να επιβραβεύονται. Ανάλογα με τον τύπο και το βάρος κάθε υλικού που προσκομίζουν στα Κινητά Πράσινα Σημεία, θα κερδίζουν πόντους «TheGreenCity».

Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα THE GREEN CITY ακολουθείστε το σύνδεσμο: https://www.thegreencity.gr/

 

Φωτογραφικό υλικό:

1 2 3

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ