Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής & Προέδρου του ΕΔΣΝΑ, Γιάννη Σγουρού, με το Δήμαρχο Φυλής, Δημήτρη Μπουραΐμη

Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης είχε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Αττικής & Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Γιάννης Σγουρός, με το Δήμαρχο Φυλής, Δημήτρη Μπουραΐμη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναλύθηκαν διεξοδικά όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στη διαχείριση των απορριμμάτων, τα οικονομικά προβλήματα και οι οφειλές του Συνδέσμου προς το Δήμο Φυλής, καθώς και η εξασφάλιση της ομαλής καθημερινής λειτουργίας του ΧΥΤΑ.

Τόσο ο Περιφερειάρχης Αττικής όσο και ο Δήμαρχος Φυλής συμφώνησαν ότι η πρώτη προτεραιότητα όλων είναι η απρόσκοπτη συνέχιση της Υγειονομικής Ταφής των απορριμμάτων και η προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Οι πολίτες της Αττικής μας έχουν εκλέξει για ένα και μόνο λόγο: για να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα. Η Αττική των 5 εκ. πολιτών δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει με τα σκουπίδια στους δρόμους, ούτε για μια μέρα.

Με την υγεία των πολιτών δεν παίζουμε.

Με συνεργασία, αλληλοκατανόηση και αποφασιστικότητα καταβάλλουμε προσπάθεια, προκειμένου να επιτύχουμε ένα διπλό στόχο: και την ομαλή διαχείριση της καθημερινότητας να εξασφαλίσουμε αλλά και υποδομές σύγχρονες, περιβαλλοντικά αναγκαίες και οικονομικά ωφέλιμες να δρομολογήσουμε για τις επόμενες γενιές.

Σήμερα, μετά από συνεργασία που είχαμε με το Δήμαρχο είμαι περισσότερο αισιόδοξος για την επίλυση των προβλημάτων που είναι, όντως, πάρα πολλά. Προβλήματα που κληρονομεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού και για δεκαετίες η Πολιτεία είτε αγνοούσε, είτε δεν είχε το σθένος και την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει και τα έκρυβε κάτω από το χαλί».