Στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ στο ΧΥΤΑ Φυλής ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Γ. Πατούλης: «Στόχος μας είναι να γίνει ο ΕΔΣΝΑ μία σύγχρονη μονάδα, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα.Με συνοδοιπόρους μας τους εργαζόμενους και σε συνεργασία με τους Δήμους, θα δώσουμε βιώσιμες και αποτελεσματικές λύσεις στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων»

 Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, παραβρέθηκε στην εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ στο ΧΥΤΑ Φυλής και τους ευχήθηκε καλές γιορτές, υγεία και ευημερία για το νέο έτος.

«Επιλέξαμε σήμερα να είμαστε εδώ μαζί σας αυτές τις γιορτινές μέρες για να υπογραμμίσουμε την προτεραιότητα που δίνουμε στο ζήτημα της αποτελεσματικής διαχείρισης των αποβλήτων προς όφελος των πολιτών και της Αττικής, αλλά και να σας διαμηνύσουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό σας», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης, ο Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ Ν. Χιωτάκης, τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής Χ. Παππούς και Δ. Μπουραΐμης, ο γενικός γραμματέας Σ. Γιαννούλης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γ. Ζαχαρόπουλος.

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους ο κ. Πατούλης τόνισε ότι το ζήτημα της αποτελεσματικής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων αποτελεί εθνική υπόθεση και πρόσθεσε: «Ως Περιφέρεια Αττικής ξεκινάμε μία συντονισμένη προσπάθεια με στρατηγική, σαφή χρονοδιαγράμματα και σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της Αττικής, για να δώσουμε βιώσιμες και αποτελεσματικές λύσεις. Σε αυτό το πλαίσιο στις προτεραιότητες είναι να γίνει ο ΕΔΣΝΑ μία σύγχρονη μονάδα, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαστε συνοδοιπόροι».

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως στόχος είναι να διαμορφώθεί, σε συνεργασία με το κεντρικό κράτος και τους 66 Δήμους της Αττικής, ένα αποτελεσματικό σχέδιο με έμφαση στην ανακύκλωση, την ενημέρωση του κοινού, αλλά και την εκπαίδευση στα σχολεία.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χ. Παππούς, τόνισε ότι θα σταθεί συμπαραστάτης στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Περιφερειάρχης για την επίλυση ενός τόσο κρίσιμου ζητήματος και δήλωσε την πρόθεσή του να συνεργαστεί στενά με την Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης διανεμήθηκαν στους εργαζόμενους δώρα.