Δήλωση Προέδρου ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού για την επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη έξω από την ΚΕΔΕ

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, και του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του, μετά την επίθεση που δέχτηκε κατά την έξοδό του από τα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Η σημερινή νέα επίθεση κατά του Δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, από “αγνώστους” είναι, δυστυχώς, μια ακόμη επιβεβαίωση ότι ορισμένοι θεωρούν πως η χώρα είναι άγρια δύση, χωρίς κανόνες και επιδιώκουν εκλεκτικές συγγένειες με τον φασισμό.

Καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη αυτή επίθεση και συμπαρίσταμαι στο Δήμαρχο Αθηναίων, και όχι μόνο για λόγους συναδελφικής αλληλεγγύης.

Θεωρώ καθήκον μου να υπερασπίσω τον άνθρωπο, τον Δήμαρχο αλλά και τους δημοκρατικούς κανόνες που πρέπει να τηρούνται σε κάθε δραστηριότητα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Τα δίκαια αιτήματα εργαζομένων και ο αγώνας τους επ’ ουδενί δεν συνδέονται με τραμπουκισμούς και μεθόδους παρακράτους από προβοκάτορες που επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία μας. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν και έχουν καταδικαστεί στη συλλογική συνείδηση του λαού μας.

Είμαι βέβαιος ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα παρέμβει αυτεπαγγέλτως και θα κάνει το χρέος της, ώστε να οδηγηθούν ενώπιόν της».