Ένας ακόμη Δήμος της Ανατολικής Αττικής ενισχύεται με σύγχρονο εξοπλισμό συλλογής βιοαποβλήτων.

Ένα νέο απορριμματοφόρο και 500 καφέ κάδοι συλλογής βιοαποβλήτων για το Δήμο Μαραθώνα, από τον ΕΔΣΝΑ και την Περιφέρεια Αττικής.

 

Παραδόθηκε στο Δήμο Μαραθώνα ένα ακόμη σύγχρονο απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων , καθώς και 500 καφέ κάδοι, στο πλαίσιο υλοποίησης του ολοκληρωμένου προγράμματος που υλοποιεί ο ΕΔΣΝΑ και η Περιφέρεια Αττικής, με στόχο να μπει σταδιακά ο καφές κάδος στη ζωή των πολιτών και να εκτραπεί από το ΧΥΤΑ της Φυλής και την ταφή, ένας μεγάλος όγκος απορριμμάτων που αποτελείται από βιοαπόβλητα .

Επισημαίνεται πως ο συγκεκριμένος εξοπλισμός διανέμεται στους δήμους της Αττικής με κονδύλια που αντλεί η Περιφέρεια από ευρωπαϊκά κυρίως προγράμματα, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους δήμους και τους πολίτες.

Τον εξοπλισμό παρέδωσε στον Δήμαρχο Μαραθώνα Σ. Τσίρκα, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Παρόντες στην τελετή παράδοσης-παραλαβής ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Αθ. Αυγερινός, και οι Αντιδήμαρχοι Μαραθώνα Γ. Ζορμπάς, Ν. Καραγιάννης και Χ. Στάμος.

Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής : Μαζί αλλάζουμε την Αττική, Δήμοι και Περιφέρεια

«Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε εδώ, στον δήμο Μαραθώνα με τον άξιο Δήμαρχο Στέργιο Τσίρκα, παραδίδοντας ακόμη ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων και 500 καφέ κάδους ανακύκλωσης. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί, Περιφέρεια, δημοτική αρχή και πολίτες θα συνδιαμορφώσουμε μία νέα κουλτούρα ανακύκλωσης για μια πιο ορθή και περιβαλλοντικά βιώσιμη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Με σταθερά βήματα και με ισχυρές συνεργασίες πρώτου και δεύτερου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης κάνουμε ένα ακόμη βήμα μπροστά, για να καταστήσουμε την Αττική πρώτη «Πράσινη Περιφέρεια» της χώρας, πρωταγωνιστή στην ανακύκλωση και στην υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας.

Στέργιος Τσίρκας,  Δήμαρχος Μαραθώνα: «Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη που για ακόμη μια φορά βρίσκεται κοντά μας συνεισφέροντας στην προσπάθειά μας στον τομέα της ανακύκλωσης. Όπως για την Περιφέρεια έτσι και για εμάς αποτελεί  βασικό μας στόχο, να μπορέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο να μειώσουμε τα σκουπίδια που φτάνουν στις χωματερές. Όλοι μαζί πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε και πρέπει να μπούμε σε μια νέα εποχή στηρίζοντας την προσπάθεια ανάπτυξης της κυκλικής οικονομίας».

Βασίλης Κόκκαλης, Πρόεδρος ΕΔΣΝΑ: « Ο ΕΔΣΝΑ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας να καταστεί η Αττική, πράσινη και βιώσιμη Περιφέρεια. Η διανομή εξοπλισμού, τόσο για τη χωριστή συλλογή των βιοαποβλήτων, όσο και εξοπλισμού ανακύκλωσης σε κάθε Δήμο της Αττικής, χωρίς καμία επιβάρυνση των δημοτών, εντάσσεται στο συνολικό μας σχεδιασμό. Υπηρετεί μια νέα πράσινη αντίληψη, που θέτει στο επίκεντρό της την υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης».

Φωτογραφικό υλικό:

1 2

Εκ του Γραφείου Τύπου