3-11-22 ΔΩΣΕ ΑΞΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΟΥ

ΕΔΣΝΑ και Περιφέρεια Αττικής προτείνουν 7 βήματα, για να δώσουμε αξία στα σκουπίδια μας. Στον «αέρα» η δεύτερη φάση της εκστρατείας ευαισθητοποίησης, για να αλλάξουμε όλοι μαζί τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.

Στην Αττική έχουμε αποφασίσει «να τα βάλουμε» με ένα τέρας που ζει και μεγαλώνει σε όλο τον κόσμο: το τέρας των σκουπιδιών που απειλεί όχι μόνο την Αττική,  αλλά ολόκληρο τον πλανήτη. Ένα τέρας που όσο το αφήνουμε να «τρέφεται» από τα σκουπίδια μας,  τόσο μεγαλύτερο γίνεται και τόσο πιο δύσκολη θα γίνει στο μέλλον , η αντιμετώπισή του.Αυτό το τέρας των σκουπιδιών μπορούμε να το νικήσουμε και την εξέλιξη της προσπάθειας για να πετύχουμε το στόχο αυτό , επιχειρεί να αναδείξει με ένα συμβολικό τρόπο αλλά και με πρακτικές οδηγίες, η δεύτερη φάση της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης , που υλοποιείται από τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και την Περιφέρεια Αττικής.

Μέσα από την β’ φάση της καμπάνιας προβάλλονται:

  • Τα 7 βήματα που γίνονται σήμερα από τον ΕΔΣΝΑ και την Περιφέρεια Αττικής , σε συνεργασία με τους 66 Δήμους , για να αλλάξει ο τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων στο Λεκανοπέδιο.
  • Η προμήθεια και δωρεάν διανομή σύγχρονου εξοπλισμού ανακύκλωσης, που τοποθετείται σταδιακά σε κάθε Δήμο της Αττικής, ώστε να μπορεί κάθε πολίτης να ανακυκλώνει εύκολα
  • Ο τρόπος για βάλουμε στη ζωή μας τον καφέ κάδο και τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων, που διευκολύνεται μέσα από τη δωρεάν διανομή 200 καφέ απορριμματοφόρων και 45.000 κάδων στους δήμους.
  • Η εκπαίδευση των πολιτών στην ανακύκλωση και την υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, μέσα από τη λειτουργία του Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης Αττικής και τα 60 κινητά πράσινα σημεία που κυκλοφορούν σε καθημερινή βάση, σε όλους σχεδόν τους δήμους.

Με αφορμή την έναρξη της νέας φάσης της καμπάνιας, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση :

“ Με απλά και κατανοητά βήματα , κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά, για να καταστήσουμε την Αττική πρώτη «Πράσινη Περιφέρεια» της χώρας, πρωταγωνιστή στην ανακύκλωση και στην υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας. Μέσα από την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού,  ο κάθε πολίτης της Αττικής μπορεί να δώσει αξία στα σκουπίδια του, που είναι το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας μας.  Δίνουμε σε όλους τη δυνατότητα να γνωρίσουν όλα τα διαθέσιμα «όπλα» που πλέον έχουμε, ώστε να συμβάλλουμε στη λύση του προβλήματος, διαχωρίζοντας τα απορρίμματά από το σπίτι κιόλας, υιοθετώντας νέες πρακτικές όπως ο καφές κάδος και τοποθετώντας τα τελικά στους σωστούς κάδους και γωνιές ανακύκλωσης, που πλέον βρίσκονται σε πολλά σημεία σε όλη την Αττική.

Με τον τρόπο αυτό τα απορρίμματα δεν θα γίνουν ποτέ σκουπίδια. Αντίθετα θα αποκτήσουν αξία ».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης επισήμανε ότι : « Για να τα βάλουμε με το τέρας των σκουπιδιών, απλά αξιοποιούμε τις δυνατότητες που μας δίνει ο νέος εξοπλισμός που αποκτήθηκε από τον ΕΔΣΝΑ και σταδιακά διανέμεται δωρεάν στους Δήμους της Αττικής. Πλέον έχουμε στη διάθεσή μας πολλές επιλογές, που κάθε μέρα που περνά, γίνονται ακόμη περισσότερες. Βάζουμε τα σκουπίδια στους σωστούς κάδους και με τον τρόπο αυτό τους δίνουμε αξία.

Μάθε πως η Αττική γίνεται πρώτη στην ανακύκλωση στο doseaksia.gr και στο site του Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης Αττικής recycleattica.gr.

 

 

Εκ του Γραφείου Τύπου